Vandaag waren we in Tilburg. Ze hebben echt hun best gedaan om Tilburg in Kerststemming te krijgen. Iedere boom in het centrum is voorzien van lampjes. Het is een echt een lichtjesstad. Wacht eens ff: volgens mij was Eindhoven de lichtjesstad. En dat kwam door Philips.

Ja Philips. Vroegguh was hun slogan: Philips, dan is het goed’. En dat is het ook. Overtuigd van je eigen kwaliteiten, straalt zelfvertrouwen uit, je hoeft geen vragen te stellen. Het is goed.

Tsja, toen kwam de slogan: ‘lets make things better’. Kijk, dan komt er toch iets van twijfel bij de consument. Want, waarom zou je iets beter willen maken? Verkocht je voor die tijd rotzooi? Gaat het vaak kapot? Twijfel je aan de kwaliteit van je eigen product? Volgens mij is het daarna niet meer goed gekomen met Philips.

Philips, dan is het goed?

Was toch een beetje een Philips probleem, de marketing. In de jaren 80 maakte Microsoft furore met MS DOS (voorloper van Windows) en dat (MS staat voor MicroSoft btw) werd langzamerhand algemeen geaccepteerd als de standaard in de PC wereld. En je had natuurlijk ook Apple, werkte toen ook al veel gebruiksvriendelijker. Excuus: ik werk al jaren met een Apple, sinds ik de vrije keuze heb.

In die tijd van de opkomst van de MS DOS PC besloot Philips een eigen PC op de markt te brengen met een eigen operating system (geen MS DOS en geen Apple) en dat ding heette de YES. De marketing kreet was: zeg maar ‘JA’ tegen de ‘YES’. Dat is niet gebeurd. De film met Jim Carrey (Yes Man) was nog niet gemaakt en de YES werd een NO en is roemloos ten onder gegaan, want MS DOS werd de standaard..

Dat gebeurde met heul veul producten van Philips. Echt fantastische producten, maar de marketing was waarschijnlijk uitbesteed aan de sociale werkplaats, zonder hiermee ook maar iemand te willen beledigen. Keer op keer flopten de producten, terwijl ze technisch beter waren dan de concurrenten.

Josje – K3

Ik dwaal wel heel erg af deze keer. De show was in Tilburg. Mooi theater, met Josje in de artiestenfoyer. Ging mij allerlei vragen stellen over- en voor de band. Dat had ik nog nooit meegemaakt. Of de heren handdoeken in hun kleedkamer willen? Euhhhhh, ik heb werkelijk geen idee. Ik kom nooit in de kleedkamer. Ja om ze op te halen als het te lang duurt. Best een goede vraag eigenlijk. Douchen ze na de show en hebben daarvoor een handdoek nodig. Volgens mij douchen ze niet. Wellicht Ben, maar ik weet het echt niet.

Josje stelde nog veel meer vragen. Dat moet ze ook niet doen. Josje is voor mij K3 en zij is de blonde die een stuk jonger is dan die 2 Belgen. Dat dacht Gert Verhulst ook. Hij houdt van groene blaadjes dus kreeg ‘iets’ met Josje. Oud nieuws inmiddels.

En de show. Tsja, ik had in Tilburg een day off. Heb geen show gezien en nauwelijks gehoord. Zo te horen was het goed, kwam het publiek laat op gang en was de band uiteindelijk wel tevreden. Ik had net zo goed Barneveld kunnen invullen.

Kerstliedjes

Wat wel erg leuk was op de terugweg was het samen zingen van een Kerstliedje uit de show. Ben als lead en de rest van de bus als achtergrond. Kon ik tenminste ook eens meezingen met de band.