Wat eraan vooraf ging

Mijn leven lang al deed ik dingen die niet bij me pasten, maar waarvan ik het gevoel had dat het moest of dat het zo hoorde. Of er zaten angsten onder, zoals niet alleen willen zijn of een gevoel van tekort. En zo draaide ik jarenlang mee in de ‘mallemolen van het leven’ waar ik steeds meer dingen en spullen wilde en daar steeds minder bevrediging uithaalde. Gevangen in mezelf, in een leven dat ik diep van binnen niet wilde. Ik wist het wel, maar ik deed er niets mee. Totdat ik een ‘wake-up call’ kreeg.

In 2010 werd mijn vrouw ziek en in 2012 overleed ze op 53 jarige leeftijd. Ik bleef achter met 2 kinderen en een bedrijf waar we met z’n 2-en in hadden gewerkt. Daarna ging het zakelijk en privé snel bergafwaarts. Om aan geld te komen heb ik in die periode mijn complete inboedel verkocht (zie deze blog).

Ik wil meer weten

Het ontstaan

Ik had vrijwel niets meer, maar vreemd genoeg miste ik het ook niet. Ik heb echt ervaren dat je alleen je basisbehoeften – onderdak, eten en kleren – nodig hebt om te kunnen leven. Als ik bijvoorbeeld een boormachine nodig had, hoefde ik het alleen maar te vragen. En kon ik m lenen van buren, vrienden of bekenden. Dat was voor mij het bewijs dat je vrijwel geen bezit nodig hebt. Het is er al. Je hoeft er alleen maar toegang tot te krijgen.

Een situatie waarin je niets hebt, is ideaal om keuzes te maken. Om er snel achter te komen wat je echt leuk vindt. Waarvoor je vuur van binnen echt gaat branden. Meestal kan je dat ook goed en het gaat moeiteloos.

Daarom ben ik ShareAround gestart. Mijn ‘wake-up call’ was de basis. Ik werd na een proces van jaren wakker. Het bleek dat wakkerschudden een rol is die heel goed bij me past. Dat doe ik door te informeren, te organiseren en te motiveren. De 3 pijlers van ShareAround. Wakkerschudden over de nieuwe samenleving van delen, geven en lenen.

Wie ben ik en wat is mijn passie?

Ik ben een enthousiaste, vrolijke en ‘out of the box’ denkende levenskunstenaar. Ik denk altijd in mogelijkheden en ben creatief in het vinden van oplossingen. Ik neem initiatieven, ben flexibel, stressbestendig en zie altijd kansen om mezelf en hetgeen wat ik doe te veranderen en te verbeteren.
Ik begeleid en coach graag mensen. 1:1 of in groepen. Ik stel vragen,
enthousiasmeer, confronteer en laat mensen hun eigen mogelijkheden ontdekken. Altijd vanuit de gedachte dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen pad en proces. Ik kan organiseren, trainen/coachen en schrijven. Ik neem het voortouw en hou van (crisis) situaties waar veranderingen plaatsvinden. Ik denk buiten gebaande kaders, rollen en functieomschrijvingen. Ik verbind me van nature met andere mensen en deel graag mijn kennis en ervaring.

Frans Jansen