Zoals jullie weten ben ik wooncrimineel (zie deze blog). Ik woon in een vakantiewoning, terwijl dat volgens de regels van de gemeente niet mag. Dat kan. Wat volgens mij van de gemeente ook niet mag is illegale onderhuur en dat is bij mij het geval. Niet vrijwillig. Ze zijn er gewoon zonder verblijfsvergunning ingetrokken.

Feest

En als ze dan gewoon rustig zouden zijn. Nee hoor: ’s nachts, als ik liever slaap dan wakker ben, is het feest in huis. Ze terroriseren de labrador, houden mij uit mijn slaap. Het is zo’n feest dat het dak er figuurlijk afgaat. Ze lopen namelijk over het dakbeschot. En ze zijn hondsbrutaal, die illegalen. Als ik overdag zit te werken lopen ze door de keukenkastjes en doen de 100m sprint door de kast onder de trap.

Jullie snappen natuurlijk al, dat ik het over muizen heb.

Die moeten we toch vangen. De labrador is standaard diervriendelijk dus dat gaat niet helpen. Ik ben dat de laatste jaren dankzij mijn ex-vriendin ook geworden. Dus zo’n muizenval die dichtklapt was niet aan de orde. Barbaars en wreed. Die muizen doen ook gewoon wat ze doen. Een inbreker schiet je toch ook niet direct dood?

Diervriendelijk

Op naar de Welkoop voor een diervriendelijke muizenval. Daar had ik al ervaring mee toen ik met mijn vriendin samenwoonde. Dan ving je een muis in die val en zette m aan de overkant in het bos. Tegen de tijd dat ik weer bij de voordeur kwam, was de muis er al en deed de deur voor me open zodat we samen naar binnen konden. En dan begonnen we weer opnieuw.

Kat

Gelukkig had mijn vriendin 2 katten, waarvan de ene in een vorig leven waarschijnlijk beul is geweest. Ze maakte namelijk elk dier dat in de tuin liep, zwom, sprong of vloog een kopje kleiner – soms ook letterlijk – en trok het stoffelijk overschot door het kattenluik de bijkeuken in. Ik heb vaak met verbazing staan kijken als ik daar grote vogels en konijnen zag liggen. En de kat me maar braaf aankijken. ‘Dat heb ik goed gedaan he’, leek ze te zeggen.

Beam me up

Echt, met geen mogelijkheid past een konijn door het kattenluik. Maar ja: toch lag ie daar. Wellicht beheerste de kat het transmuteren of teleporteren. Je weet wel zoals in Star Trek: ‘beam me up Scotty’. Waar mensen onder een jaren 60 infrarood lamp oplosten en ergens anders weer in zijn geheel tevoorschijn kwamen. Fantastisch vond ik dat!

Terug naar het nu. Diervriendelijke muizenval in de kast gezet, kaas erin en….. niets. Nou ja, kaas eruit, maar geen muis erin. Nog een keer, maar dan met pindakaas. Zelfde verhaal. Hoe kan dat nou? Hij kan er blijkbaar uit. De bedoeling van een diervriendelijke muizenval is, dat muizen erin gaan en er niet meer uit kunnen. Onbewust dacht ik weer ff aan het verhaal van de kat. Teleporterende muizen dus.

Gevangen

Tot er op een bepaald moment een kleine veldmuis in de val zat. Was er duidelijk al vaker in geweest en keek alsof hij er woonde. En ik denk: ‘ vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan’. Dus met de val naar buiten om de muis los te laten. Nou, dat hoefde niet. Ik was nauwelijks buiten of de muis kroop door de ingang weer naar buiten en sprong de struiken in. Zwaaide nog ff om me te bedanken voor het uitlaten. Zo’n donkere kast is tenslotte ook niet alles.

Waarschijnlijk is ie met dezelfde rotgang het huis weer ingegaan, want hij is er nog steeds. Of weer. Of er zijn meer muizen. Maar ik heb dus geen muizenval gekocht, maar een muizenwoning. Of de muis is te klein voor de val, dat kan natuurlijk ook.

Ach, het is ook wel gezellig. De labrador en de muis delen hun eten. Ik doe namelijk geen kaas of pindakaas meer in de muizenwoning. Om makkelijk aan eten te komen maakt de muis een gaatje in de zak met hondenvoer en verzamelt en eet hondenbrokken.

Muis en caravan

Vanmorgen maakte de muis het wel erg bont. Ik wilde mijn schoenen aantrekken, die onder de tafel in de kamer staan. En ik voelde harde stukjes in mijn schoen. Schudde m leeg en…… daar kwamen een paar stukken hondenbrok tevoorschijn. Labrador blij. Wie weet is de muis bezig met de wintervoorraad en beschouwt mijn schoen als een soort holle boom. Of hij is bij de gemeente op bezoek geweest, die hem duidelijk heeft gemaakt dat hij illegaal in een vakantiewoning verblijft. En heeft daarom in mijn schoen een soort caravan gezien en het eten er alvast in gezet. Zodat ie goed voorbereid op stap kan gaan.

Happy
Next Post