Gisteren met Sabine naar de Simon & Garfunkel Story in Sittard geweest. In Sittard Jansen???? Je woont in Nunspeet! Yep, dat klopt. Om te beginnen is de Simon & Garfunkel Story in vrijwel alle theaters stijf uitverkocht, maar in Sittard niet. Wellicht dachten ze in Sittard dat de S&G story de Sittard & Geleen story betekent. En Sittard-Geleen is al een tijdje 1 gemeente dus aan dat verhaal hadden ze geen behoefte meer. Waarschijnlijk vonden ze het oud nieuws. Ik geef er maar een draai aan.

Simon & Garfunkel Story

En, niet onbelangrijk, Sabine woont in België (niet zover van Sittard) en ik in Nunspeet. En ik kon met de jongens van de Simon & Garfunkel Story meerijden van Nunspeet – waar ze tijdelijk wonen – naar Sittard. Ja, dan is de keuze snel gemaakt.

Wat een ontzettend aardige- en professionele jongens. Ik noem ze jongens omdat ze op 1 na de leeftijd van mijn kinderen (tussen de 24 en 28 jaar) hebben. Ze roken niet, drinken nauwelijks, werken aan hun conditie terwijl ze ‘on tour’ zijn. Voorbeeldige artiesten. En echt een topshow. Als het niet overal uitverkocht was, zou ik je aanraden erheen te gaan. Licht, geluid, zang, muziek, sfeer, publiek: het is allemaal top.

Sittard & Italianen

Voor de show gingen we wat eten in Sittard. Dat viel nog niet mee. Elke plek in de binnenstad, waar meer ruimte is dan voor een driewieler, is gereserveerd voor vergunninghouders. Uiteindelijk vonden we een parkeerplaats bij een wat droevig ogend winkelcentrum, waar de bekende winkelketens prominent aanwezig waren. De Trekpleister bijvoorbeeld. Wie ooit die namen voor drogisterijketens heeft verzonnen is waarschijnlijk dezelfde die de fantastische slogan ‘lets make things better’ voor Philips heeft verzonnen.

Het ligt wellicht aan mij, maar ik heb geen associatie met de Trekpleister. Ik knip ze af en plak ze op de wond. Plakpleister dus. Of het Kruitvat. Doet mij aan oudjaar denken: kaboeeeem!! Maar……. in datzelfde droevige winkelcentrum zit een werkelijk fantastische Italiaan. Da Marco. Verkoopt de beste pizza’s die wij in jaren hebben gegeten. En antipasti, olijven, salami, parmaham en nog veel meer Italiaanse specialiteiten. Gerund door vader en zoon Piano. De vader is een echte Italiaan, die 100% Limburgs spreekt. Heb je dat weleens gehoord? Een Italiaan die Limburgs spreekt? Het klinkt Rivella (een beetje vreemd, maar wel lekker).

Cesar Millan

De zoon is een echte Limburger die wel wat van Cesar Millan in jongere uitvoering weg heeft. Deed weinig met honden. De pizza’s en vleeswaren luisterden wel heel goed naar hem. Ik heb ze iig niet zien bewegen. Niet alleen een topshow; ook een top Italiaan. Delizioso.

We mochten geen filmopname of foto’s maken tijdens de show en ik ben braaf dus dat doe ik niet. Maar ik heb tijdens het inspelen wel opnamen gemaakt zodat jullie een indruk hebben. Nog niet ingezongen, gewoon koud en dan zo performen. Super!

Leuke dag, mooie gesprekken, prachtig weer, voorspoedige reis, lekker gegeten, supergoede voorstelling. Leuk gezelschap en veel plezier gehad. Het leven is fantastisch.