Omgekeerde wereld vandaag. We hebben een mooi filmpje van 6 minuten, waar we een blog bij gaan maken en dat doen met een heel krachtig verkoopinstrument voor je huis: dankbaarheid. Ga gewoon eens ff rustig zetten in dat huis, waar je zoveel jaren prettig hebt gewoond en dat je nu wil gaan verkopen en verlaten omdat je een mooi nieuw of ander huis hebt gevonden.

Sluit je ogen

Doe je ogen dicht en laat de dag, de afgelopen week, de afgelopen periode aan je voorbij trekken en bedenk en voel dan waar je allemaal dankbaar voor bent. Dat kunnen grote dingen zijn zoals de vakantie naar dat verre land, waar je vorige maand bent geweest of het lekkere kopje koffie dat je net hebt gehad of de wandeling met je hond, de liefde die je voelt voor je vrouw (of man) en kinderen.

Dankbaarheid richting betrokken mensen

Maar ook: dankbaar voor de mensen die je huis komen bezichtigen, de fotograaf die mooie foto’s van je huis heeft gemaakt, de grafisch ontwerper die net een stapje harder heeft gelopen om jouw verkoopbrochure op tijd klaar te krijgen.

Je voelt je niet alleen erg lekker wanneer je dankbaar bent; het zet ook allerlei creatieve processen in werking. Omdat je namelijk op dat moment vrij en zonder belemmeringen kan denken. Wat denk je dat dit betekent voor de verkoop van je huis? Ten eerste krijg je veel ideeën wat je allemaal kan doen om je huis te verkopen, en hoe leuk denk je dat het is om een bezichtiging te krijgen van iemand die dankbaar is? De potentiele kopers voelen dat en het helpt altijd mee.

Onderstaande video gaat over dankbaarheid. Mooie beelden, mooie muziek, mooie woorden. Geniet ervan.