Wij geven adviezen en tips om je huis op een andere manier te verkopen. Wij noemen dat sell different en daarbij gaat het niet alleen om feiten zoals bouwjaar, aantal slaapkamers, ligging van de tuin en dergelijke, maar vooral over het gevoel dat je bij een huis, de bewoners en de omgeving krijgt.

Zelf bezichtigingen doen

En in dat kader is deze blog geschreven. Je doet zelf de bezichtigingen dus je kan zelf bepalen of het bij je past. Een makelaar doet seq een bezichtiging, maar jij hebt de vrijheid om zelf de wijze waarop de bezichtiging plaatsvindt in te vullen. Zo kan je bijvoorbeeld na de bezichtiging de potentiele kopers een kopje koffie of een drankje aanbieden zodat je in een meer ontspannen sfeer informatie kan delen.

Lopend buffet

Een stap verder is potentiele kopers voorafgaand of na de bezichtiging laten mee-eten zodat ze de sfeer van het huis en de bewoners kunnen proeven. En het eten natuurlijk. Eten kan ook een barbecue zijn of een lopend buffet of een broodje. Als je mensen gastvrij ontvangt en je bent bereid te delen, dan komt een verkoop makkelijker tot stand.

Ontspannen

Waarom denk je dat er zoveel zaken op de golfbaan worden gedaan? Ontspannen, sfeer en ongedwongen. Ook in de formele sfeer van een kantooromgeving worden de echte zaken gedaan aan het einde van het gesprek, wanneer iedereen van plan is om op te staan en naar de volgende afspraak te gaan.

Ongeacht het soort zaken: het gaat om een goed gevoel erbij hebben en het gunnen. Natuurlijk zijn er wat rationele argumenten. Een gezin met 5 kinderen, ga je never nooit je huis met 1 slaapkamer verkopen ook al laat je ze 10 keer mee-eten! Wees gerust: waarschijnlijk komen ze ook niet voor een bezichtiging.