Wanneer je je huis klaarmaakt voor een bezichtiging, ga je waarschijnlijk stofzuigen, stof afnemen, de vloer dweilen en wellicht de ramen zemen. Dat zijn zichtbare veranderingen. Dat kunnen potentiele kopers van je huis zien. Het ziet er netjes uit of niet.

Feng Shui

Wellicht stel je een aantal spullen anders op omdat jij vindt dat het beter overkomt of omdat de interieurdesigner, die je speciaal daarvoor hebt ingehuurd, vindt dat het op die wijze meer feng shui is.

Feng shui is een methode die ervoor zorgt dat je de energie terugbrengt op plaatsen waar dat ontbreekt. Concreet betekent dit het plaatsen of verplaatsen van meubelen. De potentiele kopers hebben geen idee of jij de meubelen hebt verplaatst; ze zien de situatie zoals het is. Heeft niets met netjes te maken, wel met een gevoel. Die kamer voelt lekker, heeft sfeer. Het zijn niet concrete factoren, maar juist die zorgen ervoor dat je huis al dan niet wordt verkocht. Door een stoffige vloer of een tuin waar wat onkruid staat kijken mensen heen. Door sfeer kan je niet heenkijken, dat ervaar je en dat voel je.

Energie

Nu gaan we een stapje verder. Je hebt wellicht met je gezin al jaren in het huis gewoond en er is in die tijd veel gebeurd. Kinderen zijn geboren, ruzies zijn gemaakt en weer uitgesproken en zo zijn er meer voorbeelden te bedenken. Iedere gebeurtenis zorgt voor energie. Alles is energie. Een ruzie kost energie, de geboorte van een kind levert nieuwe energie op. Net zoals bij feng shui blijft die energie in een huis hangen en, geloof het of niet, potentiele kopers voelen dat, al weten ze wellicht niet waar het vandaan komt. Ze verklaren dat door rationele factoren zoals verkeerde kleur muur, slaapkamer te klein, maar in werkelijkheid voelt het niet goed. Jullie energie hangt nog in de woning.

Energie in het huis

De energie van jou en je gezin zit in het huis – logisch: het is ook jullie huis – en als je het wilt verkopen, kan het handig zijn om die energie eruit te laten halen zodat het huis neutraal aanvoelt voor potentiele kopers. Er zijn verschillende mensen die dat kunnen. Google maar eens op “energetisch reinigen”.

Vind je dit apart? Wellicht, maar je weet inmiddels dat wij op een andere manier naar verkopen van je woning kijken.